Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam268
Toplam Ziyaret1694757

KONCUK, “21 İL DIŞINDA KALAN İLLERE DE TOHUM DESTEĞİ VERECEK MİSİNİZ?”

Koncuk, “Buğday üretimi ile Türkiye üretiminin %3’ünü, mısır üretimi ile Türkiye üretiminin %5’ini ayçiçeği üretimi ile Türkiye üretiminin %10’unu karşılayan Adana İlimiz neden açıkladığınız listede yer almadı?” diye sordu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, tarım sektöründe girdilerin arttığını, artan yüksek maliyetler  karşısında üretemeyen çiftçinin, korona virüsle mücadele sürecinde ürünlerinin tarlada kaldığını belirtti.

Koncuk, “Türk çiftçisi girdi maliyetlerinden dolayı üretemiyor, üretmeyince ithal ediyorduk. Ülke ve dünya ülkeleri olarak büyük bir salgınla karşı karşıya bulunuyoruz, ithal ettiğimiz ülkelerde bu salgın sonrasında öncelikle kendileri için üretim yapacağından, salgın sonrası için ülkemizdeki tarımı, çiftçiyi desteklemek için aldığınız önlemler nedir?” diyerek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmasını talep ederek soru önergesi verdiğini söyledi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Buğday üretimi ile Türkiye üretiminin %3’ünü, mısır üretimi ile Türkiye üretiminin %5’ini ayçiçeği üretimi ile Türkiye üretiminin %10’unu karşılayan Adana İlimiz neden açıkladığınız listede yer almadı?” diyerek şöyle devam etti:

 “Açıklanan 21 il dışında kalan illere tohum desteği verilmemesinin sebebi nedir? Bu iller de destek kapsamına alınacak mısır?”

152 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479